Jambo, we zijn er! - Reisverslag uit Gulpen, Nederland van Robbert Dacier - WaarBenJij.nu Jambo, we zijn er! - Reisverslag uit Gulpen, Nederland van Robbert Dacier - WaarBenJij.nu

Jambo, we zijn er!

Blijf op de hoogte en volg Robbert

11 Augustus 2012 | Nederland, Gulpen

Ladies and gentlemen, we are descending to Kyatta airport, thanks for flying Kenya Airways...... Het blijft toch altijd leuk om te horen. Met andere woorden; we zijn allemaal veilig en gezond gearriveerd!!!!!

We beginnen bij het begin; gisteravond zijn we met twee busjes vertrokken richting Dusseldorf. Speciaal bedankje voor de twee chauffeurs: Leon Kuipers en Jan Dacier ;-)! Er was doelbewust gekozen voor een overnachting in een hotel in de buurt om niet al te vroeg op te hoeven staan. Alhoewel niet te vroeg, half 5 is toch best vroeg in het weekend. Zeker als Jan de Bie tot dik 23.00u schuine moppen vertelt...

Om 5.00u waren we op het vliegveld om de bagage te droppen. Voor Jan vroeg genoeg om te vertellen dat hij met nieuwe batterijen in het hoorapparaat beter zag (?). Laat ik 1 ding voorop stellen; voor zulke humor is het dan echt vroeg. Uiteindelijk vertrok het viegtuig mooi op tijd waarna we landden in Parijs. Daar kan ik kort over zijn; veel te klein voor het aantal personen wat daar vliegt.

Alsof er een wonder gebeurde: stipt om 11.00u (precies op tijd) werd het vliegtuig van de gate weggeduwd waarna we om 11.30u in de lucht zaten. De lange reis ging beginnen: 8 uur lang wel te verstaan. Afgezien het feit dat er geen afleiding was in het vliegtuig (geen een scherm werkte), is de reis toch best vlot verlopen. Net op tijd voor Maria landden we om 19.30u lokale tijd (uur tijdsverschil) op Kenyatta Airport. Binnen een recordtijd hadden we onze visums en zijn o.a. Frans en ik begonnen met de bagage van de band te plukken. Ongeveer een uur na het uitstappen stonden we al buiten, een nieuw Keniaans record!

Terwijl we wachtten kwam een van Guus zijn secretaresses langs, samen met Lieve Rutten. Voor mensen uit Gulpen ook bekend als de vrouw van Paul Rutten. Zij zit hier met 39 studenten voor verschillende projecten. De wereld is klein blijkt maar weer. Rachel (naam van de secretaresse) had onze bekende taxi-chauffeur, Stanly, weer geregeld. Het werd een gezellig weerzien!

Ondertussen zitten Guus en Maria, Jan en Annet en Rachel in het appartement van Rachel en liggen Mia, Gerda, Frans en ik in het Oakwood Hotel. Dat de wonderen de wereld nog niet zijn uit blijkt wel uit het feit dat hier een spiksplinternieuwe PC met windows 7 staat. En dat terwijl je wel in typisch Afrikaanse sferen vertoeft. Bezorgt je weer een 'big smile'!

Afijn, genoeg voor vandaag. Het is nu 24.00u lokale tijd en de dag is lang genoeg geweest. Samen met Mia, Gerda en Frans drinken we nog snel wat en gaan dan slapen. Morgen om 9.30u gaan we ontbijten bij Rachel en rond het middaguur zetten we koers naar Nyeri.

Pole, pole (rustig aan) en tot morgen! Jambo!

• 11 Augustus 2012 - 23:37

Leny Souren:

Hallo allemaal,
    Jullie kennen mij niet ,alleen Maria Habets, maar ik wil jullie allemaal een te gekke en vooral een boeiende tijd toewensen en ik hoop ook voor jullie allen dat alles wat jullie voor deze reis op het programma hebben staan verwezenlijkt kan worden !

Heel veel groetjes, Leny Souren

• 12 Augustus 2012 - 08:55

René Houben Sint Geertruid:

Met plezier heb ik gelezen dat jullie heenreis voorspoedig verlopen is. Uit eigen ervaring weet ik dat het telkens weer een verrassing is als je op reis in het (verre) buitenland kunt beschikken over goede internetverbindingen om de volgers in Nederland op de hoogte te houden zoals je je zo heilig had voorgenomen. Een voorspoedige binnnenlandse reis naar jullie echte plaats van bestemming.

• 12 Augustus 2012 - 10:10

Tielke Ausems:

Super!! Ben blij te horen dat alles voorspoedig is verlopen.
    Veel succes met de ontdekking van de Nieuwe Wereld. Groet vanuit een zonnig Eijsden waar vandaag in Mariadorp de "trumkes" weer schloan en de hermenie blaost bij hun Bronk.
    Tielke

• 12 Augustus 2012 - 15:14

Miejke:

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen. De kaars heeft gebrand.

• 12 Augustus 2012 - 17:35

Laur Rutten:

Beste mensen,

Mooi te horen dat jullie safe and sound gearriveerd zijn.
    Veel plezier verder. We blijven jullie volgen.

Anja en Laur

• 12 Augustus 2012 - 22:17

Tiny Moonen:

Hallo Gerda, Frans, Mia en de rest,

Fijn dat jullie goed aangekomen zijn.
    Ik zal jullie blijven volgen.
    Een fijne reis, ook van Fons.

Schoonzusje van Gerda,
    Tiny Moonen-Wilders.