The real Africa?
Blijf op de hoogte en volg Robbert
27 Augustus 2012 | Kenia, Nyeri
We waren gebleven in Lake Boringo in de bar aan het water. Net nadat ik het verslag online had gezet kwam de groep terug met mooie verhalen. De foto’s waren de getuigen; Guus heeft de aanval van een arend (of iets dergelijks) op een vis in het water haarscherp vastgelegd. Met een mooie duikvlucht plukte de vogel de vis op. Vlak naast de boot heeft een krokodil gezwommen van 1,5 meter en meer van die verhalen. Iedereen had zich dus geamuseerd!
Na een heerlijke nacht in het hotel (met kapotte afvoeren, kapotte kranen en muggen in de klamboe maar toch echt heerlijk!) kwam de morgen. Nu had ik gedacht (en dus ook geschreven) dat de rust aan het water de vorige avond hemel op aarde was; de ochtend was zo mogelijk nog mooier! Een mooie zonsopgang boven het water met een kamer met uitzicht op datzelfde water. En om je heen een heerlijke rust. Lake Boringo is een aanrader voor iedereen!
Na een goed (Engels) ontbijt was het tijd om weer in de safari-bus van Stanley te stappen op weg terug naar Nyeri. Waar de dag ervoor hard gereden moest worden om de lunch te halen, kon vandaag iets rustiger gereden. Voor mij was het echter niet rustig genoeg; mijn lichaam had al genoeg ‘African masage’ gekregen dus ik verwisselde van plek met Guus.
Thuis aangekomen bleken we nog steeds in Afrika te zitten; tijdens het wachten op het eten (Rachel en Rose waren aan het koken) knipperde de lampen even waarna het donker was. Gelukkig hadden Frans, Guus en ik nog snel met enkele bouwfittingen een noodverlichting via de aggregaat aangelegd; de rest van de avond konden we naast het haardvuur, ook genieten van de noodverlichting. De avond werd afgesloten met gezellig bij elkaar zitten terwijl Mama Mia, Rachel leerde borduren. Trots was Rachel wel op het resultaat dat zij mij dan ook graag liet zien (onder gejoel van de anderen; jalozie?).
Terwijl iedereen in het donker zijn bedje opzocht stond ik nog even met Gerda te praten tot ik iets zag fladderen. Het bleek een vleermuis te zijn die zich op de kamer bij Gerda had verstopt. Na een schreeuw van Gerda besloot ik de deur te sluiten en Guus te waarschuwen. Het leidde tot de confrontatie vleermuis vs Guus. Gewapend met een handdoek waagde Guus zich in de strijd. De vleermuis ‘vloog/vocht’ terug maar na een zacht geplaatste zweepslap van de rechterarm lag de vleermuis stuiptrekkend op de grond. Na een nog zachtere trap tegen het diertje vloog het met een mooie boog naar buiten waar het vanmorgen nog lag, ditmaal zonder stuiptrekken. Guus 1, vleermuis 0.
Vanmorgen was er nog steeds geen stroom; de Kenya Lighting and Power Co. zou vroeg in de morgen de aansluiting op de straat vervangen (hier is alles nog bovengronds zoals in België). Net op tijd was ik er bij om te zien hoe de lokale elektroboeren de kabels (die nog onder spanning stonden) aanstripten met een manchete en vervolgens vastmaakten aan het nieuwe kastje. Veilig werken is hier in ieder geval anders dan bij ons thuis.
De dames waren in de tussentijd op school bezig met de laatste stukken te voegen, Guus en Rachel waren weer verschillende inkopen doen, Jan was bezig naaimachines in orde te maken en Frans is de WC en badkamer van Rachel opnieuw aan het betegelen. Het lukt alleen Afrikanen om witte en blauwe tegels door elkaar te gebruiken.
De dag is intussen alweer aan het avondeten. Vanmiddag heeft Frans de badkamer verder afgemaakt; zijn Jan, Annet en Mia een rolstoel gaan wegbrengen, hebben Gerda, Maria en Rose boodschappen gedaan en heb ik samen met Joseph (de ‘servant’ van Guus, oftewel huisopzichter) de camera’s afgemaakt. The Habets Mansion is nu volledig beveiligd, ook als wij donderdagmorgen vertrekken.
Vandaag dus een korte update van twee dagen werken en ontspannen. Tsja, het kan nu eenmaal niet altijd feest zijn tijdens de update. Afrika laat zich wel van een mooie (en pure) kant zien de laatste dagen. Morgen gaan we verder met de laatste puntjes op de i; 6 days and counting! Jambo!
27 Augustus 2012 - 17:16
Robbert Dacier:
P.S. Veel mensen blijken de foto's niet te kunnen vinden. In het verslag genaamd 'De foto-update (eindelijk) staat een reactie van mij onder het verslag met de link waar de foto's te vinden zijn. Zoek en ge zult vinden ;-)! Jambo! -
27 Augustus 2012 - 22:21
Linda Wouters:
Hallo mam en oma (Gerda),
Alweer een hoop meegemaakt zo te lezen. Jullie beginnen echte safari mensen te worden en niet alleen in de parken maar ook op je slaapkamer. Ik kan me voorstellen hoe je een gil gelaten hebt..... (komt me niet echt onbekend voor, die schrikreakties!)
Hopelijk heb je van alles genoten. De ritten overal naar toe zijn alleen al een verhaal apart. Het werk schiet geloof ik ook al goed op. Dit is dan ook een mooi resultaat voor als jullie naar huis komen. Het aftellen is langzaam aan al begonnen. Geniet nog even goed ervan want voor je het weet ben je weer thuis.
Groetjes Ron, Linda, Stan, Finn en Lara
(dank je wel voor het sms-je voor de verjaardag van Lara) -
27 Augustus 2012 - 23:49
Tielke Ausems:
Jambo,
Inmiddels ben ik weer terug op het "nest" en kan ik me warmen aan de Eijsdense zon. Ik heb genoten van de verslagen. Dank daarvoor en doe zo verder.
Mijn terugreis dreigde even te mislukken. Ik probeerde toen we in Nairobi aankwamen via de PC te confirmeren maar dat lukte niet. Vond ik al vreemd. Bij het inchecken bleek dat het vliegtuig fors overboekt was en ik kreeg te horen dat ik, ondanks prima ticket, niet mee kon. Dat het vliegtuig overboekt was, was ook de reden dat het confirmeren niet lukte. En nu???
Zitten blijven, je koest houden en doorgaan met ademhalen. Waarschijnlijk kon ik wel mee met de nachtvlucht. Ik zag mijn geest al kruipen, een hele dag in die koude, tochtige vliegtuighal.
Na een uur wachten, heb ik een very important person aangesproken en mijn beklag gedaan. Die stuurde mij naar de business class. Ik blij. Ik zag me al zitten, heerlijk verwend met warme doekjes, sapje, champagne en de meest luie zetel die je je maar kon bedenken. En zowaar werd ik ingecheckt!
Helaas niet in de business. Inmiddels had iemand anders, die een economy kaartje had, flink geld neertelde om wel business te kunnen vliegen en kreeg ik zijn plaats. Hij blij, ik blij. Verder een prima vlucht, met muziek en alles erop en eraan. Aansluitend had ik een oppasweekend bij mijn kleinkinderen en vandaag, maandag, de eerste "werkdag" met ochtend-, middag- en avondvergaderingen. Om 22.00 uur heb ik Laur nog "even" gebeld en hem bijgepraat.
Ik heb genoten van jullie gezelschap en vriendschap. Nogmaals dank voor alles en tot ziens op de reunie. Tielke -
28 Augustus 2012 - 10:14
Mam:
Hallo Robbert,
Zo te lezen vervelen jullie je niet. Mooie afwisselende dagen. De komende dagen zal de tijd alleen maar sneller gaan. Net gelezen dat Sjef Diederen (geneet van het leave) overleden is. Dus neem dat liedje de komende dagen nog maar letterlijk want voor je het weet ben je weer thuis. Sander en Ramona zijn vanmorgen ook vertrokken voor hun kampeervakantie. Hier gaat alles zijn gangetje.
Veel plezier nog de rest van de week voor jullie allemaal en tot zondagnacht.
Mam en pap. -
28 Augustus 2012 - 12:23
Nicole & Bobbie:
Hoi Maria en Guus,
Ondanks dat Bobbie jullie zeker mist, bevalt het hem volgens mij wel prima hier. Hij is steeds door het dolle heen als we binnen komen (hij vind mij, volgens mij, zelfs nog een beetje leuker dan mam, maar dat kan ook een fata morgana zijn :p)
Hij ligt nu naast me op de bank (in de kelder) en we maken iedere dag lange wandelingen. Zelfs toen het hier 38 graden was vond meneer het geen probleem om een mini wandeling te maken (ik deed dan van te voren even zijn vacht vochtig maken zodat hij niet oververhit zou raken haha). Verder luistert hij heel goed, ik hoef hem nog niet eens aan te lijnen met wandelen als ik dat zou willen. Vanmiddag gaan we naar het bos, laatst kwamen we op het bospad een jong hert tegen!
Dus neem nog maar even de tijd in Afrika, Bobbie en ik vermaken ons wel! :)
Veel liefs,
Nicole